Ruokatorstain joulun kansien välistä löytyy paljon makeisten valmistusohjeita – erityisesti suklaisten. Suklaahan kuuluukin aivan ehdottomasti jouluun. Itselleni ehdoton joulun suklaa on Pandan juhlapöydän konvehdit. Toinen suosikki on After Eightit – ne ihan perinteisen mintun makuiset. Yleisesti ottaen en kovinkaan nirso ole suklaan suhteen, konvehtirasiaan en sylje! Enkä suklaalevyn päälle!
Perjantai-iltapäivänä teimme poikien kanssa pienet annokset erilaisia suklaamakeisia ja seuraavan päivän karkkipäivänä herkuteltiin kotitekoisilla karkeilla. Itsekin luonnollisesti odotin karkkipäivään saakka…
Rocky Road
200 g tummaa suklaata
0,5 dl rusinoita
1 dl pähkinöitä rouhittuna (käytin saksanpähkinää)
100 g vaahtokarkkeja paloiteltuna
1. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata se varovaisesti mikrossa tai kattilassa (vesihauteessa)
2. Sekoita sulan suklaan joukkoon muut ainekset ja kaada matalaan nelikulmaiseen vuokaan leivinpaperin päälle. Anna jähmettyä kylmässä ja leikkaa paloiksi
Joulusuklaa
150 g tummaa suklaata
25 g kookosrasvaa
0,5 dl dajm-rakeita (käytin TuttiFrutti –rouhetta)
0,5 dl rusinoita
0,5 dl manteli- tai pähkinärouhetta (rouhin mantelilastuja)
7-10 kuivattua aprikoosia pieninä paloina
ripaus kanelia
1. Sulata suklaa ja kookosrasva varovaisesti kattilassa tai vesihauteessa)
2. Sekoita joukkoon muut aineet ja kaada matalaan nelikulmaiseen vuokaan leivinpaperin päälle. Anna jähmettyä kylmässä ja leikkaa paloiksi
Riisisuklaa
125 g kookosrasvaa
2 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
8 dl riisimuroja
1. Sulata kookosrasva kattilassa
2. Sekoita tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri sekaisin ja siivilöi seos sulan rasvan joukkoon
3. Lisää lopuksi riisimurot ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos matalaan nelikulmaiseen vuokaan leivinpaperin päälle. Anna jähmettyä kylmässä ja leikkaa paloiksi. Voit myös annostella seoksen pieniin makeisvuokiin tai ihan vain kokkareiksi leivinpaperin päälle
Onpa ihanaaaan näköisiä!!!! Tuija
VastaaPoistaVoin sanoa että kaikki tuli viikonlopun aikana syötyä... Suosikkioli tuo vaahtokarkki sydeemi....
VastaaPoistaHyvä kun maistui! :) Niin meillekin!
VastaaPoista