Tämä appelsiiniglögi ainakin oli oikein maukas – vaikkakin ihan marketin siideristä sen tein. Laadukkaalla siiderillä tai miksei myös hedelmäisellä valkoviinillä tämä olisi todennäköisesti vieläkin parempaa! Alkoholittomaan versioon siideri korvataan omenamehulla tai glögi kiehautetaan kunnolla jolloin alkoholi haihtuu pois.
Arkinen glögi-iltamme sisälsi myös pientä purtavaa:
- Kolatun Ruska –juustoa, joka on paistettu munajuusto. Leipäjuuston makuinen, mutta rakenteeltaan ei niin narskuva
- Riitan herkun maalaisbrietä
- Valion Auraa
- keksejä ja leipäpaloja
- chilisipsejä – lähinnä isännälle
- anopin karviaishilloa (joka sopi erityisen hyvin Ruskan kaveriksi)
- pepino-siivuja (jotka sopivat todella hyvin Aura-juuston päälle). Pepino on itselleni täysin uusi hevi-osaston tuttavuus. Pepino on melonin ja päärynän makuihin vivahtava hedelmä, jota voi käyttää esimerkiksi hedelmäsalaateissa tai ihan sellaisenaan. Juustojen kaverina oikein hyvä hedelmä
Appelsiiniglögi
(4-5 annosta)
4 dl appelsiinimehua
4 dl omenasiideriä
2,5 rkl fariinisokeria
1/3 tl kardemummaa
1/3 tl inkivääriä
Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti