3. joulukuuta 2010

Appelsiiniglögi (kera juustojen ja keksien)

Ruokatorstain joulu –kirjasta ensimmäiseksi testaukseen pääsi appelsiiniglögi. Joulun mausteet eivät lukeudu suosikkeihini joten myöskään glögin ystävä en ole yleensä ollut. Parin viime vuoden aikana olen oppinut glögejäkin juomaan ja tänä vuonna on suorastaan pakottava tarve tehdä glögiä itse. Monta ja monta ohjetta on odottamassa testausta – jospa niistä joku osoittautuisi perinteen arvoiseksi!

Tämä appelsiiniglögi ainakin oli oikein maukas – vaikkakin ihan marketin siideristä sen tein. Laadukkaalla siiderillä tai miksei myös hedelmäisellä valkoviinillä tämä olisi todennäköisesti vieläkin parempaa! Alkoholittomaan versioon siideri korvataan omenamehulla tai glögi kiehautetaan kunnolla jolloin alkoholi haihtuu pois.

Arkinen glögi-iltamme sisälsi myös pientä purtavaa:
- Kolatun Ruska –juustoa, joka on paistettu munajuusto. Leipäjuuston makuinen, mutta rakenteeltaan ei niin narskuva
- Riitan herkun maalaisbrietä


- Valion Auraa
- keksejä ja leipäpaloja
- chilisipsejä – lähinnä isännälle
- anopin karviaishilloa (joka sopi erityisen hyvin Ruskan kaveriksi)
- pepino-siivuja (jotka sopivat todella hyvin Aura-juuston päälle). Pepino on itselleni täysin uusi hevi-osaston tuttavuus. Pepino on melonin ja päärynän makuihin vivahtava hedelmä, jota voi käyttää esimerkiksi hedelmäsalaateissa tai ihan sellaisenaan. Juustojen kaverina oikein hyvä hedelmäAppelsiiniglögi(4-5 annosta)

4 dl appelsiinimehua
4 dl omenasiideriä
2,5 rkl fariinisokeria
1/3 tl kardemummaa
1/3 tl inkivääriä

Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti