Kokkasin eräänä sunnuntai-iltana ihan itseäni varten – pienensin luonnollisesti alla olevaa ohjetta! Olipas kivaa ja olipas hyvää!! Ohje Maku-lehdestä
6 annosta
20 g kuivattuja herkkutatteja
3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
3,5 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
8 dl kana- tai kasvislientä tai sienten liotuslientä
1 dl kuohukermaa
1 dl parmesaaniraastetta
30 g voita
1 tl sitruunankuoriraastetta
0,25 tl mustapippuria
1 dl lehtipersiljaa
1. Laita sienet likoamaan kylmään veteen pariksi tunniksi. Valuta ja ota liemi talteen
2. Hienonna sipulit ja kuumenna niitä kasarissa kunnes enin neste haihtuu. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja lisää ne öljyn kanssa sienten joukkoon pannulle. Sekoita mukaan riisi ja kuullota viitisen minuuttia
3. Lisää kasariin valkoviini ja kun se on haihtunut aloita liemen lisääminen kauhallinen kerrallaan. Anna edellisen nesteen imeytyä kokonaan ennen seuraavan kauhallisen lisäämistä. Jatka nesteen lisäämistä kunnes riisi on kypsää
4. Lisää risoton joukkoon kerma, parmesaaniraaste, voi ja sitruunankuori. Mausta mustapippurilla ja persiljalla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti