1. joulukuuta 2010

Vohvelileivokset

Poikien serkku tuli meille eräänä viikonloppuna illaksi leikkimään. Tein jälkiruuaksi muksuille vohveleita uuden uutukaisella vohveliraudalla (vihdoinkin meillä on sellainen!). Vohvelit tein tällä pancakes-taikinalla ja tuosta annoksesta tuli (muistaakseni) 14 vohvelia. Leikkasin vohvelit sydämen muotoisiksi paloiksi, laitoin väliin hilloa ja päälle kermavaahtoa ja strösseleitä. Leivoksia voi täyttää ja koristella monella tapaa: hilloilla, soseilla, mousseilla, rahkalla. Vohvelitaikinan voi tehdä myös suolaisena ja tehdä suolaisia suupaloja.



Oikeastaan syy miksi vohveleista nyt tein leivoksia löytyi (jälleen kerran) Iloisesta keittiöstä. Nimittäin uusi pursotin jota piti päästä kokeilemaan! Entinen pursottimeni on parhaat päivänsä nähnyt, vaikkakin sinällään vielä ihan toimiva onkin. Pussin materiaali on liian paksu ja muoviset tyllat liian pieniä. Ostin kesällä myös kertakäyttöisiä pursotinpusseja ja pari suurempaa tyllaa, mutta ilman liitintä käyttö tuntui kovin hankalalta.

Nyt tässä Städterin pursottimessa on sitten ominaisuudet kohdallaan! Pussin materiaali on sopivan ohut ja pussi on helppo pestä. Liitin ja tyllat (tai pitäisikö sanoa tylla, koska ostin nyt alkuun vain yhden) ovat konepestäviä. Tyllia siis löytyy Iloisesta keittiöstä lisää erilaisia – täytyy pikkuhiljaa (taitojen mahdollisesti karttuessa) kasvattaa kokoelmaa. Kinuskikissalta löytyy erittäin hyvät ohjeet (ja näyttäviä lopputuloksia!) pursotusten tekemiseen. Harjoittelemaan siis!



Nyt ensimmäisenä testinä tein ihan perinteisiä tähtiä vohvelileivosten päälle. Kerma vatkautui tuttuun tapaan liian kovaksi – tai sitten käytin liikaa vaniljakreemijauhetta… Pursotin tuntui kuitenkin paljon paremmalta kuin entinen vaikkakin tässä koristelussa se pienempi tylla olisi ollut ihan paikallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti