30. joulukuuta 2010

Pekoniin kääritty porsaanfilee

Meidän perheessä ei ole kovinkaan montaa kinkun tai kalan ystävää joten jouluaterialla söimme myös porsaan sisäfileetä. Ohjeen tähän otin Ruokatorstain joulusta. Liha oli helppo ja yllättävän nopea valmistaa. Hieman kärsi kyllä odottelusta ja uudelleen lämmittämisestä, mutta maistui hyvältä kuitenkin!



porsaan sisäfilee
2 rkl pestoa (käytin punaista)
mustapippuria
1 pkt pekonisiivuja (tai parmankinkkua
öljyä

1. Kuivaa possun filee ja hiero pintaan pesto ja mustapippuri
2. Kääri pekonisiivut tiukasti fileen ympärille ja kiinnitä alapuolelta cocktailtikuilla
3. Mikäli käytät pekonia, ruskista filee ennen uuniin laittoa
4. Kypsennä 175 asteessa kunnes lihan sisälämpö on 66-68 astetta
5. Ota uunista ja anna vetäytyä folion sisällä vartin verran ennen leikkaamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti