21. helmikuuta 2011

Punasipuli-vuohenjuustopizza

Pitkään on pitänyt tehdä pizzaa ihan oikeasta pizzataikinasta. Sellaisella josta tulee ohut ja rapsakka pohja ja joka pitää ehdottomasti kaulia pyöreäksi. Pitkään on pitänyt ostaa paistokivi jonka avulla pohjasta pitäisi tulla vieläkin parempi. Ja pitkään on pitänyt kokeilla pizza biancaa, eli pizzaa ilman tomaattikastiketta.

Vietin ensimmäisen kokonaisen viikonlopun yksin kotona ja nytpä olikin sitten aikaa testailla! Pohjasta tuli hyvän makuinen joskaan ei kovinkaan ohut eikä rapea. Paistokiveä ei tosin vielä kaapistani löydykään, mutta kuumensin uunipellin ensin uunissa ja siirsin täytetyn pizzan suoraan kuumalle pellille ja siitä uuniin. Ranskankermaa laitoin pohjalle ihan ujostelematta ja lopputulos oli ihanan mehevä.



pohja:
1,2 dl vettä
0,25 tl suolaa
0,25 tl sokeria
n. 2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 pss kuivahiivaa
1 rkl oliiviöljyä

täyte:
1 punasipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
ripaus sokeria
ripaus suolaa
1 dl ranskankermaa
1 dl mozzarellaraastetta
n. 100 g pehmeää vuohenjuustoa
muutama miniluumutomaatti

1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola ja sokeri. Sekoita hiiva jauhoihin ja lisää seos veteen. Sekoita hyvin ja lisää oliiviöljy. Vaivaa kimmoisaksi ja kohota noin tunnin verran
2. Kuori ja viipaloi punasipuli ja laita viipaleet uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljy, balsamiviinietikka, suola ja sokeri. Sekoittele hieman ja paahda 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jätä jäähtymään
3. Laita pizzaa varten uunipelti kuumenemaan uuniin
4. Pese ja viipaloi tomaatit
5. Taputtele kohonnut taikina pyöreäksi ohueksi pohjaksi. Levitä päälle ranskankerma ja juustoraaste. Murustele päälle vuohenjuusto. Levitä pohjalle myös punasipuli ja tomaattiviipaleet
6. Ota kuuma pelti uunista ja siirrä pizza siihen. Paista 10-15 minuuttia

5 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Olen saanut kohtalaisen ohuen ja hyvin rapsakan pohjan seuraavalla suhteella. rkl kuivahiivaa, 2,5 dl vettä, hieman sokeria, reilut 5 desiä vehnäjauhoja, puoli tl suolaa ja rkl oliiviöljyä. Ja kohottaminen öljyllä voidellussa kulhossa.

    VastaaPoista
  2. Jaahas, pistetäänpäs muistiin tämä! Kiitos! :) Onko siulla paistokiveä?

    VastaaPoista
  3. Oon innostunu pitsasta uudelleen, kun löysin ihanan pohjan ohjeen Pastanjauhantaa -blogista. Leivinuunissa tulee paras, mutta paistuu se sähköuunissakin juuri noin ku sinä teit.

    Pohjaan oon laittanu salsakastiketta ja tomaattimurskaa, tulee kivasti makua.

    VastaaPoista
  4. Moi! itse tein tänään pitkästä aikaa pitsaa alusta loppuun asti itse. taikinaan tuli 3dl vettä, 50g hiivaa, 4 rkl öljyä ja 7dl jauhoja, suolaa (2-3 pitsaa). taikinan vaivasin oikein kovaa ja hartaasti, ja sen jälkeen kaulin hyvin ohueksi. uuni täysille eli 300 astetta, pelti valmiiksi uuniin lämpenemään. paistoaika n.6 minuuttia, ja lopputuloksena oikein hyvä, ohut ja rapea pohja ilman paistokiveäkin! :) ja tärkeäähän on tosiaan laittaa juustoraaste heti tomaattisoseen päälle niin kuin itsekkin teit!

    VastaaPoista
  5. Kiitti vinkistä, kirjotin heti tuohon muistilappuselle ylös! Tätä pizzaa on tehny mieli jo pidemmän aikaa, ylihuomenna taitais olla aikaa vääntää pizzaa ihan itseäni vasten! :)

    VastaaPoista