9. toukokuuta 2011

Barbeque-kastike

Grillikauden kynnyksellä on vihdoinkin aika tehdä itse barbeque-kastiketta. Tätä soosia voi käyttää marinointiin, grillikastikkeena tai maustekastikkeena valmiiden pihvien kanssa. Itse käytin puolet kastikkeesta kaslerin marinoimiseen ja melkein puolet lihan maustamiseen uunikypsennyksen aikana. Valmista kastiketta voi hyvin pakastaakin. Yllättävän monta hieman toisistaan poikkeavaa BBQ-kastikkeen ohjetta merkattuna löytyi, aloitin aakkosjärjestyksessä Cebicin keittiön kastikkeella – jälleen melkein ohjetta noudattaen.


(kuvassa oleva silikooninen suti on lähtöisin Iloisesta keittiöstä!)

2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 prk säilöttyjä tomaatteja
2 rkl öljyä
2 rkl sinappia
0,5 dl HP-kastiketta
0,5 dl tomaattipyreetä
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl jeeraa
1 tl chilijauhetta
1,5 dl coca colaa tms.
0,5 dl vettä
2 rkl fariinisokeria
1 tl suolaa

1. Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä kattilassa. Paloittele joukkoon säilötyt tomaatit ja kuullota vielä hetki
2. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin. Keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia kunnes kastike sakenee
3. Soseuta kastike halutessasi tasaiseksi sauvasekoittimella

1 kommentti:

  1. Hyvää oli, tosin lisäsin 2 habanero chiliä ja poistin chilijauheen kokonaan. Kiitos ohjeesta, tästähän saa vaikka mitä variaatioita :)

    VastaaPoista