25. toukokuuta 2011

Punajuuri-fetapasta

Punajuuripussin lopuska nökötti jääkaapissa ja jotain käyttöä sille täytyi keksiä. Olisi kyllä hyvä jos juurekset myytäisiin aina irtona että voisi ostaa juuri sen verran kuin tarvitsee. Harvoin kilon pussilliselle on käyttöä, varsinkin kun tässä taloudessa elää tasan yksi punajuuria syövä henkilö. Onneksi juurekset säilyvät jääkaapissa hyvin, ei tarvitse ihan koko viikkoa samaa lajia syödä. Tämän kyseisen punajuuripussin osti käristyspataa varten, nyt valmistin pastaa ja vielä pussin pohjalle jäi pari yksinäistä, jotka ajattelin käyttää jauhelihakastikkeeseen lindströmin tapaan. Tämän simppelin ja maukkaan pastan ohjeen löysin Uneliaasta keittiöstä.



nauhapastaa
fetaa, auraa, vuohenjuustoa… jotain mitä jääkaapista löytyy
punajuuria
rosmariinia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan
2. Kuori punajuuret ja siivuta ohuiksi siivuiksi. Levitä siivut uunipellille, lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Kypsennä 200 asteessa 10-15 minuuttia kunnes ovat pehmenneet
3. Annostele lautaselle kypsää pastaa, juustomuruja ja punajuurisiivuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti