21. helmikuuta 2013

Kahvitosca

Sittarin viikkomainoslehdestä osui silmään vinkki kahvitoscasta. Ajatus oli niin herkullinen että sehän piti toteuttaa heti seuraavana viikonloppuna iltaherkkuna vaniljajäätelön kanssa. Perustoscan ohjeen kaivelin Aura Liimataisen kirjasta ja muutin sen kahviversioksi korvaamalla ohjeessa olleen maidon kahvilla. Ihana ja nopsa herkku aikuiseen makuun! Kahvilikööritilkkanen voisi antaa tähän vielä kiva lisäsäväyksen.



4 annosta

75 g voita
1 dl ruokokidesokeria
2 rkl vehnäjauhoja
0,75 dl kahvia
100 g mantelilastuja

Sulata voi pannulla ja lisää voisulan sekaan muut ainekset. Keittele parisen minuuttia kunnes seos sopivasti sakenee. Tarjoa heti vaniljajäätelön kera.

4 kommenttia:

  1. Tätä Ukolle ja pojille, itse en kahvin mausta välitä.

    VastaaPoista
  2. Tee tavallinen tosca: kahvin määrn korvaat maidolla. Sit voit herkutella itekki! :)

    VastaaPoista
  3. No todella kiva idea. Yksi ystäväni rakastaa toscaa, joten hänelle tulen tekemään tätä ihan varmasti. Kiitos jakamisesta!

    VastaaPoista