17. heinäkuuta 2013

Jerk-maustettu porsaan sisäfilee

Ihanaa kun välillä keittiössä onnistuu kaikki!

Erään kesälomapäivän aamun aloitin jäätelöllä ja kahvilla, ”brunssiksi” söin tähteeksi jääneen palan possun kylkeä, myöhäisenä lounaana nautimme tsatziki-hampurilaisia, myöhäisenä päivällisenä tätä ihanaa sisäfileetä uunissa paahdettujen bataattilohkojen kera ja jälkkäriksi kotitekoista vaniljajäätelöä. Aika täydellinen ruokapäivä! (Ohje: Yhteishyvä ruoka, heinäkuu 2013)



1 porsaan sisäfilee

jerk-mausteseos
1 punainen chili
2 valkosipulin kynttä
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl hienonnettua timjamia
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl kanelia
0,25 tl neilikkaa
1 limen mehu

1. Halkaise ja hienonna chili ja kuori ja raasta valkosipulin kynnet. Sekoita kaikki mausteseoksen aineet pienessä kulhossa
2. Poista porsaan fileestä kalvot. Hiero mausteseos fileen pintaan ympäriinsä. Jätä maustumaan viileään muutamaksi tunniksi
3. Kuumenna pannulla tilkkanen öljyä ja paista fileen pinta kauttaaltaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 74 astetta (noin 20-30 minuuttia, riippuen fileen koosta). Kääri kypsä filee folioon ja anna sen vetäytyä 10-15 minuuttia ennen viipalointia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti