7. heinäkuuta 2013

Pehmeän pippuriset parmesaani-kanahampurilaiset

Tästä kesästä piti tulla hampurilaiskesä. Heinäkuu on jo hyvin aluillaan ja olen saanut tehtyä yhden kerran hampurilaisia! Hampurilaiskesä on ideana kuitenkin ihan hyvä - ja vielähän tässä ehtii. Ja jatketaan sitten ensi kesänä… Tässä kuitenkin tämän huikean herkuttelukesän ensimmäinen tuotos (joka on samalla Anzkun kauhan 800. ohje!).



4 kpl

pihvit:
4 kpl broilerin fileitä, ohutleikkeitä tms.
1 kananmuna
n. 0,5 dl vehnäjauhoja
suolaa ja mustapippuria
n. 0,5 dl korppujauhoja
n. 0,5 dl parmesaaniraastetta
voita ja öljyä paistamiseen

kastike:
2 dl ranskankermaa
1 tl hunajaa
0,5 tl suolaa
reilusti mustapippuria myllystä
1 rkl tuoretta persiljasilppua

lisäksi:
4 paria kaurapaloja
salaatinlehtiä
1 pieni punasipuli
n. 1 dl parmesaanilastuja

1. Valmista ensin kastike sekoittamalla ainekset keskenään sekaisin. Laita pippuria oman maun mukaan! Nosta kastike jääkaappiin maustumaan
2. Valmista seuraavaksi pihvit. Mittaa vehnäjauhot lautaselle ja sekoita niiden joukkoon suolaa ja mustapippuria. Riko kananmuna toiselle lautaselle ja vatkaa sen rakenne rikki haarukalla. Sekoita kolmannella lautasella korppujauhot ja parmesaaniraaste. Sulata voi pannulla ja lurauta sekaan öljyä. Kastele broilerileikkeet molemmin puolin ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauho-parmesaaniseoksessa. Paista pihvit kypsiksi pannulla.
3. Valmistele muut ainekset. Huuhtaise salaatinlehdet, kuori ja viipaloi punasipuli ja vuole parmesaanista lastuja kuorimaveitsellä. Paahda leipäviipaleet leivänpaahtimessa tai kuivalla paistinpannulla
4. Jaa jokaisen leipäparin väliin pihvi, lisukkeita ja kastiketta. Syö lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti