18. maaliskuuta 2009

Pasta Bolognese

(Edit: 17.8.2025). Bolognese on mielestäni parasta mitä jauhelihasta voi tehdä! Pitkään haudutettu tomaattipohjainen kastike yrtteineen ja punaviineineen vie kielen mennessään. Naudan liha on tähän paras vaihtoehto, mutta olen tehnyt bolognesea nauta-siasta, hirvestä ja jopa broilerista. Nauta-sikaa käytettäessä pekonia ei tarvitse, jauhelihassa on rasvaa tarpeeksi. Tomaattikastikkeen pohjaksi tulee sipulia, valkosipulia ja porkkanaa sekä varsiselleriä mikäli se omaan suuhun sopii. Varsiselleri ei ole makuuni, joten en sitä tässä käytä. Hyvää tulee ilmankin!

 





 

 

 

 

 

 

 

 

1 pkt pekonia
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
1 rkl öljyä
400 g naudan jauhelihaa
1 prk tomaattimurskaa
2 dl punaviiniä
1 dl vettä
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 tl oreganoa
¼ tl muskottipähkinää

1. Leikkaa pekoni pieniksi suikaleiksi ja hienonna sipulit. Pilko porkkanat pieniksi paloiksi
2. Ruskista pekoni kattilassa ja lisää sitten kasvikset. Kypsennä kunnes sipuli kuullottuu ja laita kulhoon odottamaan
3. Paista jauheliha ja lisää pekoni-kasvisseos sekaan. Lisää tomaattimurska, viini, vesi ja mausteet. Hauduta noin 45 min. välillä sekoitellen. Lisää vettä tai punaviiniä tarvittaessa
4. Tarjoa nauhapastan kera

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti