Tässä näppärä ohrarieskojen ohje! Suurimot vaan likoamaan ja seuraavana aamuna taikinan sekoitus pikaisesti. Nostelu pellille ja uuniin ja lämpimäiset aamupalapöytään ovat valmiit. Parhaillaan nämä ovat tuoreina heti hieman jäähdyttyään, mutta kestävät hyvin pakastuksenkin. Ohjeen lähde ei ole muistissa.
n. 25 kpl
1 l piimää
4 dl rikottuja ohrasuurimoita
2 tl soodaa
3 dl kaurahiutaleita
3-4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 munaa
½ dl öljyä
1. Liota ohrasuurimoita piimässä yön yli
2. Lisää muut aineet ja sekoita hyvin. (Mie käytin 2 dl kaurahiutaleita + 1 dl vehnäleseitä = hieman enemmän kuituja!) Taikina saa jäädä löysäksi!
3. Nostele lusikalla kökkösiä pellille ja paista 250°/n. 10 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti