19. maaliskuuta 2009

Kauralastut

Perinteisten kauralastujen ohje. Näitä osaa tehdä lapset itsekin! Helpompaa ei voi olla, ainekset vain sekaisin ja nostellaan pellille. Leviävät paljon uunissa, eli täytyy jättää kunnolla välilä pellillä. Paistuvat myös nopsaan, eli kypsymistä täytyy vahtia!

Kauralastut ovat hyviä sellaisinaan, mutta mielestäni sopivat erityisen hyvin vaniljajäätelön kanssa syötäviksi! Ihan vaan rouheina palasina jäätelön päälle tai sitten lusikalla nokare jätskiä keksin päälle ja sit haukaten. Lastut ovat uunista tullessa pehmeitä ja hajoavia, mutta jähmettyvät jäähtyessään. Lastun voi hieman jäähtyneenä nostaa vaikka kaulimen päälle, jolloin se jähmettyy kaarevaksi.



1 dl kaurahiutaleita
50 g rasvaa
1 dl sokeria
2-3 rkl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja

1. Sulata rasva ja lisää sekaan muut aineet. Sekoita hyvin.
2. Nostele pellille lusikalla pieniä kasoja ja paista 200°/5 min.

(EDIT: 7.2.2016)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti