27. maaliskuuta 2009

Tonnikalakastike

Tämmöistä soosia tehtiin joskus vuonna keppi ja kivi yläasteella kotsan tunnilla. Silloin oli sydänviikko menossa, niin sydänterveelliset ruuat olivat agendana. Tätä olen tehnyt vuosikaudet ja ohje on muuttunut ajan kuluessa. En edes enää muista, mitä kaikkea kotsan tunnilla ruokaan laitettiin. Mutta hyvää tämä edelleen on - tosin joku 3-vee meillä sanoi, että on ihan kauheen näköistä ja taistelun jälkeen saatiin hänet edes maistamaan. Yleensä esikoinen kyllä mielellään syö tonnikalaa ja tomaattia ja porkkanaa ja spagettia, mutta jostain kumman syystä nyt tämä yhdistelmänä ei kelvannutkaan - otapa näistä pienistä ihmisistä selvää!! (kuva edit 12/2025)






 

 

 

 

 

1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
öljyä
2 porkkanaa
3 prk tonnikalaa
2 prk tomaattimurskaa
suolaa ja pippuria
basilikaa ja oreganoa
2 tl hunajaa

1. Kuori ja silppua sipulit ja kuullota pannulla öljyssä
2. Kuori ja raasta porkkana ja lisää pannulle
3. Lisää tonnikala ja tomaatti. Sekoittele hyvin
4. Mausta ja anna hautua sen aikaa kun pasta on kypsää (tai riisi tai nuudelit)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti