19. maaliskuuta 2009

Pähkinä-suklaamuffinit

Tämä on oikeasti kakun ohje, eli tämä taikina-annos on kahvikakkuun riittävä satsi. Mie tein nämä siis muffinsipellillä ja taikina riitti 28 muffiniin. Puolikas taikina-annos riittää siis yhteen muffinipellilliseen. Kuvassa on pinnalle siivilöity tomusokeria.



250 g voita
250 g sokeria
250 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 munaa
100 g pähkinärouhetta
50 g suklaarouhetta

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten
2. Sekoita kuiva-aineet keskenään, lisää joukkoon myös pähkinät ja suklaa. Lisää seos muna-voiseokseen
3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Laita vuoka kylmään uuniin ja säädä lämpö 175° ja kypsennä 1,5 tuntia.
4. Muffineita tehdessä voitele ja jauhota muffinipellin syvennykset (tai käytä paperisia vuokia syvennyksissä). Annostele taikinaa n. 1 rkl jokaiseen syvennykseen. Paista 200 asteessa 12-14 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti