2. toukokuuta 2011

Papu-pekonikeitto

Joku aika sitten kävin Martta-porukalla tutustumassa Joensuun Punnitse ja säästä –liikkeen tuotevalikoimaan. Ilta sisälsi tuotteiden esittelyä ja vapaamuotoista maistelua. Vaikka Punnitse ja säästä onkin minulle jo ennestään tuttu, päätin kuitenkin lähteä kurkkailemaan tuotteita ajatuksella ja kaikessa rauhassa.

Reissu kannattikin sillä valikoimaan oli tullut muutamia superfoodeja, joita nyt pääsin maistelemaan ensimmäistä kertaa. Maisteluun (ja pussiin kotiin vietäväksi) pääsi goji-marjoja, mulperimarjoja, kaakaonibsejä, inka-marjoja sekä kuivattuja karpaloita ja mustikoita. Kotona söin iltapalaksi supersekoitusta bulgarian jogurtin kera. Oikein hyvää!

Mutta sitten soppaan ja papuihin! Yleensä aina käydessäni Punnitsemassa ja säästämässä ostan jotain papuja. Papuvalikoima on laajempi kuin marketeissa ja itse annostelemalla saa tehtyä helposti erilaisia papusekoituksia. Tällä kertaa mukaani tarttui mustasilmä- ja borlotpapuja jotka keitin ja pakastin pienissä rasioissa. Nyt ruoka-aineinventaarion yhteydessä myös pavut päätyivät pakastimesta lautaselle!



3-4 annosta

200 g pekonia
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
chilijauhetta
savustettua paprikajauhetta
1 prk tomaattimurskaa
5 dl vettä
loraus kanafondia
5 dl keitettyjä tai säilöttyjä papuja (käytin mustasilmä- ja borlotpapuja)
1 laakerinlehti
mustapippuria
timjamia
parmesaania

1. Ruskista pekonit kattilassa miedolla lämmöllä. Hienonna sipulit ja lisää pekonin sekaan. Lisää myös chilijauhe ja paprikajauhe. Kuullota hetkinen
2. Lisää tomaattimurska, vesi ja fondi. Sekoittele ja kuumenna
3. Lisää pavut ja mausteet ja keitä miedolla lämmöllä reilun vartin verran
4. Annostele lautaselle ja raasta pinnalle parmesaania

2 kommenttia:

  1. Herkullinen soppa. Olen itsekin innokas punnitse ja säästä- kaupan käyttäjä. Olisi ihana kun meillä Tampereellakin Martat tekis kierroksen siellä.

    VastaaPoista
  2. Jos oot jäsen niin ehdottelepa yhdistyksellesi tuommoista! Veikkaisin että ko. liike mielellään esittelisi valikoimiaan! :)

    VastaaPoista