1. joulukuuta 2011

Karpalon kosketus

Vietimme (maailman parhaalla) mammaporukalla pienimuotoisia illanistujaisia pikkujouluhengessä. Välillä on ihana istua alas ilman lapsia ja hiekkaisia leluja ja keskittyä olennaiseen! Tarjolla oli hyvän seuran ja keskustelun ohessa pastasalaattia, piirakkaa, leipää ja tahnoja, pipareita, juustoja, hedelmiä, suklaata ja jälkiruuaksi pähkinäistä kakkua. Juomapuolena oli punaviiniä, olutta, siideriä – jokaisella oman maun mukaan sekä pieni kulhollinen boolia. Booli on tehty Kotivinkin Jouluherkut –lehden ohjeen pohjalta hieman soveltaen.

(kuva on otettu huonossa valossa, ilman suurempia säätöjä, sormi verta valuen ja vieraiden jo ovikelloa soittaessa. Pahimmat ongelmat on yritetty peitellä Photoshopilla, mutta ei se sekään valitettavasti huonosta kuvasta tee hyvä kuvaa!)10 dl karpalomehujuomaa (esim. Riitan herkku)
5 dl puolukkamehujuomaa
7 dl vissyä
2 dl vodkaa

vaniljasiirappi:

1,5 dl vettä
2 dl sokeria
1 vaniljatanko

1. Valmista vaniljasiirappi: mittaa, vesi ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet terävällä veitsellä. Lisää siemenet ja vaniljatanko kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes siirappia on kattilassa noin 1 dl. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi
2. Sekoita kulhossa puolukkamehujuoma ja siirappi tasaiseksi. Lisää loput boolin ainekset ja sekoita sekaisin
3. Viimeistele booli karpalomehusta tehdyillä jääpaloilla ja jäisillä karpaloilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti