23. joulukuuta 2011

Vaahterasiirapilla maustettu karpalo-mandariiniglögi

Koska joulumausteet ovat alkaneet maistua omassa suussanikin hyvältä, on myös glögihammasta alkanut kolottaa. Flunssan kourissa kärsiessä lämmin juoma (ja rommitilkkanen) tekee hyvää. Glögiin tuntuisi pätevän sama juttu kuin pipareidenkin suhteen: itse maustettu on parempaa kuin kaupasta valmiina saatava tuote! Tämä glögi on kevyt ja raikkaan hedelmäinen maultaan.



1 l karpalomehujuomaa
1 mandariini
1 vaniljatanko
2 kanelitankoa
4 tähtianista
reilu 10 neilikkaa
0,5 dl vaahterasiirappia
(loraus rommia)

1. Kaada mehu kattilaan ja laita levy lämpenemään
2. Pese mandariini ja leikkaa kuoresta ohuita lastuja. Varo leikkaamasta valkoista osaa, se on kitkerän makuista. Laita lastut kattilaan ja purista joukkoon myös mehu ja mandariinin hedelmäliha
3. Lisää kattilaan mausteet
4. Kun glögi kiehuu, laita kansi päälle raolleen ja levy kiinni. Jätä lämpimälle levylle tekeytymään noin puoleksi tunniksi
5. Siivilöi mausteet ja sekoita joukkoon vaahterasiirappi. Sekoittele huolella sekaisin ja kuumenna juoma tarvittaessa.
6. Terästä glögiä halutessasi esimerkiksi rommilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti