15. joulukuuta 2011

Marinoidut päärynät

Ihanien äitiystävien kanssa iltaa vietettäessä nautittiin monenlaista hengen ja ruumiin ravintoa. Yksi osa runsasta ruumiinravintotarjontaa oli juustot. Juustojen kaverina oli pipareita, hunajamelonia sekä näitä makean mausteisia päärynöitä. Maistuvat erityisesti voimakkaiden ja suolaisten juustojen kaverina. Tämäkin ohje on Kotivinkin Jouluherkut –lehdestä. Kyseinen lehti taitaa olla tämän joulukuun vakiokaverini keittiössä!



3-4 päärynää

liemi:
1 appelsiinin kuori
0,5 dl appelsiinin mehua
2 cm:n pala inkivääriä
puolikas vaniljatanko
2 dl ruokokidesokeria
1 dl valkoista balsamicoa

1. Kuori ja viipaloi päärynät kulhoon
2. Pese appelsiini huolella ja raasta kuori ja purista mehu. Kuori ja raasta inkivääri. Halkaise vaniljatanko.
3. Laita kaikki liemen ainekset kattilaan. Kuumenna ja keitä 2-3 minuuttia. Kaada kuuma liemi päärynöiden päälle ja jätä jäähtymään.
4. Siirrä päärynät liemineen jääkaappiin kunhan ovat huoneenlämpöisiä. Anna maustua seuraavaan päivään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti