Tämän joulunajan ensimmäinen glögi maistui omenalta ja vaniljalta ja tuoksui kevyesti tähtianikselta. Laitoin mausteita varovaisesti ja jopa minun kanelinvastaiset aistini kaipasivat glögiini hieman lisää joulun makua. Valmistin glögin täysmehusta jolloin ohjeessa mainittu sokeri ei olisi ollut tarpeen lainkaan, lopputulos oli melko makea. Kotitekoisesta ja hieman hapokkaasta omenamehusta tehtynä tämä juoma olisi kaksinverroin parempaa! Arki-iltana valmistin glögin alkoholittomana, mutta tämähän on helppo terästää tilkkasella vodkaa tai rommia. Alkuperäinen ohje Glorian Ruoka&viini -lehdestä
1 l omenatäysmehua
3 cm:n pala inkivääriä
puolikas vaniljatanko
4 tähtianista
3 kanelitankoa
1. Kaada mehu kattilaan
2. Kuori inkivääri, halkaise se ja laita palat kattilaan
3. Halkaise vaniljatanko ja lisää puolikkaat kattilaan. Lisää myös kanelitangot ja tähtianikset
4. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hiljalleen vartin verran
5. Poista mausteet ja siivilöi halutessasi
6. Terästä halutessasi ja nauti kuumana
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti