6. joulukuuta 2011

Lämmin nuudelisalaatti

Ensin se oli pojilla korvatulehduksen ja yskän muodossa ja sitten minulla kurkkukivun, yskän, tukkoisen nenän, lievän kuumeen ja päänsäryn kera. Se joku pöpö. Sitkeältä vaikuttava ja voimat täysin pois vetävä. Pojat tokenivat antibiooteilla ja maitohappobakteereilla, itse yritin pärjätä ibumaxilla, panadol hotilla ja strepsilsillä. Mutta kun ei auttanut niin piti ottaa järeämmät tropit esille: tuore valkosipuli, inkivääri ja chili. Niitä sotkin maapähkinävoihin, soijakastikkeeseen ja riisivinietikkaan ja koko sotku kasviksien ja nuudeleiden sekaan. Maistui hyvältä, odotellaan tuloksia taudin talttumisesta! Ohje Otetaan ensin puoli kiloa voita… -blogin arkistosta.



3 annosta

kastike:
0,5 dl maapähkinävoita
3 rkl soijakastiketta
1,5 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl chilikastiketta
1 rkl fariinisokeria
2 pientä valkosipulin kynttä raastettuna
1 rkl raastettua inkivääriä

2 porkkanaa
1 punainen paprika
100 g riisinuudeleita

1. Mittaa kastikkeen ainekset monitoimikoneeseen ja surauta tasaiseksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa esim. kasvisliemellä tai ihan vedellä
2. Kuori porkkanat ja leikkaa suikaleiksi, suikaloi myös paprika. Keitä kasviksia kevyesti suolatussa vedessä kunnes ovat al dente
3. Ota kattila pois levyltä ja lisää sinne nuudelit. Laita kansi päälle ja anna hautua kolme minuuttia. Valuta ja kaada takaisin kattilaan
4. Sekoita kastike nuudeleiden joukkoon ja tarjoa kuumana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti