12. joulukuuta 2011

Kolmen juuston tattipasta

Inventaariota ruokatarpeissa on jälleen suoritettu ja erinäisiä jämiä otettu hyötykäyttöön! Jääkaapissa nökötti palaset auraa ja vuohenjuustoa ja viikonloppuna lounasmunakasta varten avattu lorauksen vajaa kermapurkkikin odotti käyttöä. Kuiva-ainekaapista löytyi useampikin vajaa pussi erilaisia pähkinöitä. Ruokaohjelaatikosta löytyi Glorian Ruoka&viini –lehdestä leikattu pastan ohje. Lisäksi vielä kuivattuja tatteja, viimeiset kerät fettuccinea sekä parmesaania (joka on nykyään vakioasukas jääkaapissani). Mitään ei tarvinnut ostaa lisää ja jälleen kerran jäi hyvä maku suuhun siitä että sain käytettyä ”ylijäänyttä” hyödyksi. Hyvä maku suuhun jäi myös itse ruuasta. Jämäruokaa parhaimmillaan!



2 annosta

muutama kerä fettuccinea
kourallinen kuivattuja tatteja
nokare voita
2 shalotsipulia
1 valkosipulin kynsi
0,5 tl salviaa
1 dl kuohukermaa
0,5 dl aurajuustomuruja
0,5 dl parmesaaniraastetta
0,5 dl vuohenjuustoraastetta
muutama saksanpähkinä

1. Laita tatit likoamaan väljään lämpimään veteen noin puoli tuntia ennen ruuan valmistamista
2. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
3. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi pannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi. Purista sienistä vesi ja hienonna niitä tarvittaessa. Lisää pannulle ja kypsennä pari minuuttia
4. Lisää pannulle salvia ja kerma. Keittele hetkinen
5. Lisää pannulle juustot ja anna niiden sulaa. Sekoita tasaiseksi.
6. Rouhi saksanpähkinät ja paahda ne halutessasi pannulla
7. Valuta valmis pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon pähkinöiden kera. Ohenna kastiketta tarvittaessa pastan keitinliemellä tai sienten liotusvedellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti