29. maaliskuuta 2013

Kookosvanukas

Simppeli jälkkäri viime sunnuntailta. Löysin ohjeen Pirkasta, mutta lopputulos ei taas ollut ihan sinne päinkään. Alun perin jälkkäriin olisi tullut appelsiinia ja marmeladia, mutta tein niiden tilalle simppelin ”kastikkeen” mangohillosta. Tein, kuvasin ja syötiin. Vasta koneella kuvia katsoessani huomasin kuinka hyvin tämä jälkkäri sopisi pääsiäiseen kananmunamaisen ulkonäön puolesta. Se ON mangokastiketta, ei keltuainen!



6 annosta

400 ml kookosmaitoa
3 dl kevytmaitoa
3 rkl sokeria
4 rkl maissitärkkelysjauhoja
2 tl vaniljasokeria

kastike:
n. 3 rkl mangohilloa
n. 3 rkl kylmää vettä

1. Sekoita vanukkaan ainekset kylmänä kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan huolella sekoittaen. Keittele hiljakseen pari minuuttia. Kaada kuuteen annosmaljaan tai lasiin ja jäähdytä jääkaappikylmäksi
2. Valmista mango”kastike”: vispaa hillon joukkoon vettä kunnes saat sopivan kastikemaisen koostumuksen. Jaa kastike vanukkaiden päälle

3 kommenttia:

  1. Oi, varmaan ihanaa. Rakastan kookosta ja vielä, että se on vanukkaassa kuulostaa aivan taivaalliselta. Ihanaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
  2. Selvää pääsiäisherkkua :) aurinkoa ja makoista pääsiäistä sinulle.

    VastaaPoista
  3. Oli kyllä mukavan selkeä mutta pehmoinen kookoksen maku! Ja etelän hetelmä kivasti sitä raikasti ja täydensi. :)

    Kiitos Sarppu pääsiäistoivotuksista. Aurinko paistaa ulkona ja ite makoilen kuumeessa sisällä. Räkärikas pääsiäinen täällä. :)

    VastaaPoista