9. maaliskuuta 2010

Miranda Alberti - Maailman keittiöitä: Italia



Tämä kirja sattui kirjastossa hyllystä käteeni ja nappasin sen sitten mukaani - oikeastaan paremman puutteessa! Kansikuva ei houkutellut, eikä pikaisesti silmäiltynä kuvitus muutenkaan. Kirja onkin jo melko vanha, 1993 valmistunut. Siinä ehkä syy tuohon ensivaikutelmaan.

Kirja oli kuitenki ihan mukavaa luettavaa! Kirjan alkuosassa on esitelty Italian eri alueita ja niiden asukkaita ja ruokakulttuuria. Sen jälkeen seuraa tuhti pläjäys erilaisia ohjeita eri puolilta Italiaa. Jokaisen ohjeen kohdalla on mainittu mistä osasta se on lähtöisin.

Kirjoittaja on Italiassa syntynyt ja Toscanassa varttunut toimittaja, joka kirjoitushetkellä kuitenki asui ja työskenteli Saksassa. Mukavia ja käyttökelpoisia ohjeita sinänsä, mutta ehkä hieman jäykällä tyylillä kirjoitettu ja kuvattu. Tästä kirjasta oli Jamien rento ja arkinen tunnelma melko kaukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti