3. maaliskuuta 2010

Anjovista tomaattikastikkeessa pastan kera - Pasta con acciughe e pomodoro

Tämä ohje on peräisin Jamie Oliverin kirjasta Jamie Italiassa. Jamie kertoo tämän ruuan olevan köyhän miehen pastaa Palermosta Sisiliasta missä pinjansiemenet ja rusinat ovat tyypillisiä. Itse en rusinoista ruuan seassa välitä, enkä oikeastaan missään muodossa niistä välitä. Makea ruoka ei ole minun makuuni - jälkkärit on tietysti ihan eri asia! :) Tämän ruuan makeus kuitenkin toimi hyvin!



4 annosta

6 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
2 suurta kourallista pinjansiemeniä
1 suuri kourallinen rusinoita
12 anjovisfileetä
3 kukkuraista ruokalusikallista tomaattisosetta
1 suuri lasillinen punaviiniä
100 g kuivahtaneita leivänmuruja (paahdoin ja kuutioin tuoretta leipää)
450 g pastaa (margherita tai muu nauhapasta)

1. Kuumenna pannu ja kuumenna oliiviöljy siinä. Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi ne aivan ohuiksi viipaleiksi ja kuullota niitä oljyssä kunnes ne alkavat saada hieman väriä
2. Lisää mukaan pinjasiemenet, rusinat ja anjovisfileet ja jatka paistamista pari minuuttia kunnes anjovis on hajonnut
3. Lisää tomaattisose ja viini. Sekoita hyvin ja hauduta keskilämmöllä 3 minuuttia. Kastike saa olla sakeaa mutta voit halutessasi ohentaa sitä vedellä
4. Kuumenna tilkka öljyä toisessa pannussa ja paista leipämurut rapeiksi. Valuta ne talouspaperin päällä
5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Ripottele leipämurut annoksen päälle lautaselle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti