2. maaliskuuta 2010

Bruschette – Paahdetut leipäviipaleet

Jamie Oliverin mukaan: Perinteinen brushetta tehdään suuresta leivästä joka on tehty juuren avulla kohotetusta leipätaikinasta. Sen väri on harmahtavampi ja rakenne kosteampi kuin tavallisessa hiivaleivässä. Leipä leikataan noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja sen voi paahtaa grillissä, parilapannussa tai simppelisti leivänpaahtimessa. Paahdettujen leipäviipaleiden pinta sivellään halkaistulla valkosipulin kynnellä heti lämpimänä. Sen jälkeen niiden päälle valutetaan oliiviöljyä ja ripsautetaan suolaa ja pippuria. Siinä on perusbrushetta jonka voi syödä ihan tuollaisenaan. Monesti bruschetan päälle laitetaan jotain päällysteitä – maun mukaan. Esimerkiksi yrttejä, tomaattimurskaa, marinoituja kasviksia, juustoa – oikeastaan mitä vain!



Me teimme bruschettoja Lostin kutoskauden avajaisiltaan. Päällystevaihtoehtoina oli tomaattihakkelusta (kuutioitua tomaattia, basilikaa, suolaa, pippuria, sokeria ja viinietikkaa) ja mozzarellaa tai pestoa, broileria ja parmesaania. Taisipa isäntä tehdä ihan perussuomalaista bruscettaakin: kermajuustoa ja metukkaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti