9. maaliskuuta 2010

Salamia

Kävinpä viikonloppuna siistimässä hiuskuontaloani ja kampaajan kanssa oli (jälleen kerran) puhetta ruuasta. Monen mutkan kautta juttu eteni sitten kohti Joensuun kauppahallia ja kuulin siellä olevan pienen myymälän jossa on myynnissä erilaisia juustoja ja lihavalmisteita. Kävin sitten vielä (uudella tukalla) tutustumassa tuohon myymälään ja olihan siellä herkkua monenlaista (no eihän se nyt toki suurempien kaupunkien valikoimiin yllä)! Myyjä kertoi juustovalikoiman olevan sillä hetkellä melko suppea joten keskityin sitten tuohon lihapuoleen. Mukaani tarttui pienet maistelupalaset kolmea erilaista salamia. Hieman kiireellä kauppahallissa kävin, joten en sen tarkemmin tällä kertaa tuotteden sisällöistä ja alkuperästä kysellyt.Etualalla oleva makkara on chorizo-salamia eli mausteista ja rakenteeltaan hieman pehmeää makkaraa. Seuraavana on pala Parmesaani-salamia: makkara on päällystetty parmesaanijuustolla. Kolmas maistelupalani oli Magnifico Salamia, jonka valmistuksessa on käytetty kinkkua. Tämä viimeinen näistä oli ehdottomasti parasta, rakenteeltaan hieman tiiviimpää ja sitkeämpää kuin nuo muut.

Ja seuraavalla käynnillä sitten juustojen kimppuun! Niin, ja pieni luomumyymäläkin hallissa näytti olevan! Sinne siis tutkimusmatkalle!

1 kommentti:

  1. Mie rakastan kauppahallin kauppoja, leipomomyymälöitä ja sitä tunnelmaa! Aina kun kaupungille kerkeän ihmisten aikoihin, niin tulee kauppahallissa pyörähdettyä. Sen juustopuodin tiskit, oi että! Oon tosi paljon erilaisia juustoja siellä maistanut (antavat maistaa, että tietää tykkääkö) ja ostanut. Namnam. Ja sitten ostan 100g lihaa siitä samalla :D Vähänkö ne kattoo oudoksuen :D

    VastaaPoista