18. kesäkuuta 2010

Nopeat aamiaissämpylät

Piimäpurkki oli avattu ja loppuunhan se oli käytettävä. Leivontaherkut-kansiosta löytyi tämäkin pikainen sämpyläohje jonka onnistumista hieman epäilin. Sekoittelin taikinan vaan rouheasti lusikalla ja jauhotetuin käsin nostelin hieman muotoiltuja möykkyjä pellille. Kohosivat hyvin ja olivat todella kuohkeita! Toisella kerralla vaivasin taikinaa enemmän (koska ohjeen kuvassakin taikinaa tehtiin taikinakoukuilla) mutta silloin sämpylät eivät kohonneet. Tämän taikinan kanssa ei siis saa olla kovakourainen! Pikaisesti kulhosta uuniin, niin kuin leivinjauhetaikinoiden kanssa yleensäkin toimitaan!



9 kpl

4 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 rkl siirappia
3 dl piimää

voiteluun:
kananmuna

pinnalle:
seesaminsiemeniä (tai muita)

Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin siirappi ja piimä. Sekoita pikaisesti ja nostele pellille sämpylöitä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia ja anna jäähtyä liinan alla.

4 kommenttia:

  1. Tuliko näihin rapea pinta vai ennemmin sellainen pehmoinen?

    PS. Kiitos kivasta blogista!

    VastaaPoista
  2. Pehmoinen kuori tuli. Muksuillekin oli helppoa syötävää. Itse tykkään nimenomaan pehmeäkuorisista sämpylöistä ja leivistä niin hauduttelen ja jäähdyttelen visusti liinojen alla! :)

    Kiva kun kävit/käyt lukemassa!! :)

    VastaaPoista
  3. Hei taisin löytää toisen Joensuulaisbloggaajan? :) Ihana blogi ja kauniita sämpylöitä! Toivottavasti et pahastu jos lisään siut linkkilistalleni..?

    VastaaPoista
  4. Hei vaan! :) Joo, Joensuussa blogataan! Ei oo kauheesti blogi-ihmisiin täällä seudulla törmännykkä! Insanity sulle onki jo tuttu ja toinen joensuulainen jonka mie tiedän on Cebicin keittiössä (linkki löytyy tuosta miun listasta jos kiinnostaa käydä kurkkaamassa!). Linkitä toki, sehän on vain mukavaa! :) Käyn tutustumassa myös blogiisi paremmalla ajalla! :)

    VastaaPoista