1. kesäkuuta 2010

Mintulla maustetut parsapiiraat

Jääkaapissa pötkötti parsaa vajaa nippu. Uudessa Glorian ruoka&viini –lehdessä (nro 68 – 3/2010) oli kokeilemisen arvoinen parsaohje. Parsoista, juustosta ja voitaikinasta oli tehty pieniä piiraita esim. keiton kanssa nautittavaksi. Nämä pikkupiiraat kävisivät hyvin myös kevään juhlapöytään. Vaatii toki pientä sipertelyä, mutta ei ylenpalttisesti kuitenkaan! Alkuperäisessä ohjeessa piiraat olivat aivan kapoisia, vain 3 cm leveitä. Tein itse hieman suurempia, noin 5-6 cm leveitä. Noihin olisi kannattanut laittaa kaksi vartta jokaiseen piiraaseen. Mutta parsan määrä oli rajatun niukka ja taikinan määrä suurehko niin näin mentiin! Muutenkin nämä olivat hieman tähteitä hyväksi käyttäviä piiraita: parmesanin korvasin mozzarellalla (luulenpa että parmesaani ois kuitenki parempi valinta!) ja mascarponen tavallisella maustamattomalla tuorejuustolla. Hyviä olivat joka tapauksessa!



1 pkt (500g) voitaikinalevyjä
15 tankoa parsaa
2,5 dl pecorino- ja parmesaaniraastetta
1 dl mascarponejuustoa
3 rkl hienonnettua minttua
1 rkl raastettua limen kuorta
1 kananmuna voiteluun

1. Sulata taikinalevyt. Leikkaa levyistä (esim.) 3x10 cm kokoisia paloja. Tee paloihin reunat: viillä terävällä veitsellä palan ympäri viillot noin 0,5 cm:n päähän reunoista. Älä viillä taikinan läpi!
2. Huuhtele parsat ja leikkaa ne taikinapaloille sopiviksi pätkiksi (ylijäävät palat voi käyttää esim. keittoon)
3. Sekoita mascarpone, parmesaani, minttu ja limen kuori tahnaksi. Annostele tahnaa taikinapalojen päälle ja nosta jokaiselle palalle parsapala
4. Voitele reunat kananmunalla ja paista 200 asteessa 12-15 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti