15. kesäkuuta 2010

Pähkinäkeksit ilman jauhoja

Jääkaapissa nökötti maapähkinävoita edellisen keksisession jäljiltä ja jo useampana päivänä olin miettinyt että pitäisi etsiä joku kiva ohje johon sen voisi hyödyntää. Päivänä eräänä selailin Voisilmäpelin vanhempaa arkistoa ja sieltä eteeni suorastaan loikkasi tämä ohje. Ja eikun kokeilemaan. Voin jälleen vain todeta että suosittelen lämpimästi kaikille!! Ja eihän tässä ole kaloreitakaan juuri lainkaan! ;)



n. 10 isoa keksiä

2,5 dl maapähkinävoita (sitä sokeroimatonta)
1 dl tummaa sokeria (esim. fariini-)
0,5 dl valkoista sokeria
1 muna

pinnalle:
pekaani- tai saksanpähkinöitä

Sekoita kaikki aineet sekaisin tasaiseksi massaksi. Nostele nokareita leivinpaperille ja tasoittele niitä sormella hieman. Paina jokaisen keksin päälle pekaani- tai saksanpähkinä (tai kaksi jos et osaa tehdä hillityn kokoisia keksejä niin kuin minä!). Paista 175 asteessa 8-10 minuuttia keksien koosta riippuen. Anna jäähtyä pellillä sen aikaa että pysyvät kasassa ja nosta sitten ritilälle jäähtymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti