26. kesäkuuta 2010

Tomaattisalaatti

Kotimaisia tomaatteja! Kyllä nyt kelpaa tehdä salaattia melkeinpä pelkästään tomaatista (esikoinen muistaa varmistaa aina ennen syömistä että eihän tämä ole sellaista maustettua tomaattia!). Ohjeen sovelsin Jamie Oliverin ja Nigellan tomaattisalaattiohjeiden perusteella jotka puolestani löysin Otetaan ensin puoli kiloa voita –blogin arkistosta.



3 tomaattia
1 tl basilikaa (tai pari kourallista tuoretta)
1 punasipuli
2 pientä valkosipulin kynttä
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa

Viipaloi tomaatit ohuiksi siivuiksi ja levitä ne laakealle vadille. Ripottele päälle basilika (tai hienonna tuoreet lehdet). Hienonna sipuli hyvin hienoksi silpuksi ja ripottele nekin vadille. Mausta suolalla, pippurilla, lurauksilla oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa. Anna maustua viileässä ennen tarjoamista.

2 kommenttia:

  1. Mie lisään joskun ohutta paprikasuikaletta; vihreestä paprikasta... ja jätän sen suolan pois-> käytän muita mausteita...

    VastaaPoista
  2. Onpas serkku-kulta heittäytyny terveelliselle linjalle. ;) Mie kun "löysin" merisuolan niin suosin sitä sitten jokapaikassa. Suonet paukkukoon... Mie oon muutenki vähentäny paljon mausteiden käyttöä, monet ruuat menee ihan suola ja pippuri -linjalla.

    VastaaPoista