19. kesäkuuta 2010

Fariinikakku

Ja vieläkin jäi piimää jäljelle. Piimäkakun ohjetta aloin etsiä Aura Liimataisen kirjasta. Siihen ei kaikkia aineksia kaapista löytynyt, mutta tein sitten fariinikakun – samaisen kirjan ohjeen mukaan. Itse en mausteisista kakuista välitä, enkä varsinkaan rusinoista. Vieraille maistui! Annoin lopusta kakusta puolet heille mukaan ja puolet laitoin pakastimeen (tedennäköisesti saavat siis syödä sitä toistekin!).



100 g voita tai margariinia
3 dl fariinisokeria
4,25 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
1,5 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 dl rusinoita
2 dl piimää
2 kananmunaa

vuokaan:
voita tai margariinia
korppujauhoja

1. Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka
2. Sulata voi ja jätä jäähtymään
3. Sekoita suuressa kulhossa kaikki kuivat aineet
4. Lisää joukkoon rusinat, piimä, munat ja jäähtynyt rasva. Sekoita tasaiseksi mutta älä vatkaa
5. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 50 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti