8. kesäkuuta 2010

Chocolate Peanut Butter Cups (Kaakao-maapähkinävoipikkuleivät)

n. 40 pikkuleipää

Amerikan herkkujen testailu jatkuu jälleen. Nyt tein taikinaterapiailtani iloksi tällaisia pähkinäisiä pikkuleipiä. Vaikka itse en pikkuleipien ystävä oikeastaan olekaan, luulen että nämä kyllä tulee syötyä! Ihanan pehmeän mureita pohjia ja hieman suolaiseen vivahtavaa pähkinätäytettä. Voiko pähkinän ystävä enempää toivoa!

Maapähkinävoita valitessa kiinnitä huomio sokerin määrään! Meidän lähi-ässässä oli kolme vaihtoehtoa maapähkinälevitteitä. Yhden ainesosaluettelossa sokeri oli ensimmäisenä ja olikohan maapähkinä vasta kolmosena (jäi hyllyyn), toisessa oli kaakaotakin enemmän kuin pähkinää (sekin jäi hyllyyn) ja kolmas oli sitten sitä mitä hainkin. Ainesosaluettelo: paahdettu maapähkinä, kasvirasva ja –öljy, sokeri, suola. Eli ei mitään imelää herkuttelumössöä vaan pähkinäistä tahnaa. Kaipa nämä keksit voi tehdä makeallakin maapähkinävoilla, jättää vaan sitten tuon sokerin lisäämättä.

Ulkonäöstä tuli hieman rouhea...ajattelin että silottuvat hieman uunissa. :)



täyte:

1 dl maapähkinävoita
0,5 dl tomusokeria

taikina:
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
100 g voita
175 g tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 muna

1. Valmista ensin täyte: sekoita maapähkinävoi ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Laita jääkaappiin odottamaan
2. Valmista taikina: sekoita kuivat aineet kulhossa sekaisin
3. Vatkaa toisessa kulhossa fariinisokeri, sokeri, voi ja tuorejuusto kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös vaniljasokeri ja muna. Lisää jauhoseos vähitellen ja sekoita tasaiseksi paksuksi taikinaksi
4. Pyörittele taikinasta uunipellille pieniä palloja (halk. n. 3 cm) ja paina niihin pienet syvennykset. Laita jokaiseen syvennykseen nokare täytettä
5. Paista 175 asteessa 12-15 minuuttia

6 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta. Onnistuiskohan tehä niin, että pyörittelee taikinatangon ja painaa siihen uran johon laittaa täytteen. Kypsänä leikkais sitte palasiksi.

    VastaaPoista
  2. Uskoisin kyllä että onnistuu! Ainaki miulla tuo taikina oli sen verran topakkaa että helposti palleron pyöritteli siitä. Eli kuvittelisin kyllä että tankokin onnistuu hyvin. Täyte oli melko topakkaa, sekin oli melkein pyöriteltävää. Mutta voihan siitäki pyöritellä sit kapeemman tangon ja laittaa sen siihen uraan. Kokeile! :)

    VastaaPoista
  3. Testattu. Tuo taikina oliki pehmeämpää ku kuvittelin niin meni vähä aikaa ennenku sitä oppi pyörittelemään. Jaoin takinan neljään osaan ja laitoin jääkaappiin loput kun yhtä pyörittelin. Mulla oli ehkä vähä liian matalat ne urat. Kun leikkasin paloiksi niin täyte ei tahtonu oikeen pysyä paikallaan. Pyörittelin täytteen reilussa tomusokerikasassa. Seuraavalla kerralla vois koittaa pursottelua... (Mää niin inhoan pallojen pyörittelyä ;) ) Niin ja paistoaika tuplaantui noilla tangoilla.

    VastaaPoista
  4. Sulla on ollu täällä viime aikoina aivan ihania reseptejä :) Varsinkin nää kaikki amerikan herkut, just tuollaisia leivonnaisia täällä syödään. Itse tykkään niillä kyllä herkutella vähän liikaakin mutta tykkään leipoa myös suomalaista koska suomalaiset leivonnaiset ei yleensä ole niin ällö makeita :D Omia suosikkeja perinteisistä amerikkalaisista leivonnaisista on New York cheesecake tottakai, key lime pie, pecan pie ja syksyisin aina pumpkin pie :D

    Perunasämpylät menee kanssa testiin heti ensiviikolla, vaikutti tosi hyvältä reseptiltä.

    VastaaPoista
  5. Maire: no siehän nopee olit! :) Mie tykkään pyöritellä palloja, tosin ei niistä mitään kaunottaria koskaan tuu. Mutta onneks se ei makuun vaikuta! :)

    E: Kiitti kommenteista! Ite käyn kans siun postaukset heti tuoreeltaan lukemassa! :) Ihan nuo samat jenkkiläherkut on miullaki tarkotus testailla ja sit tietysti Apple pie. Pumpkin pie on ainoo joka hieman tuntuu epäilyttävältä. Oma kokemus kurpitsasta rajoittuu hyvinkin etikkaiseen kurpitsapikkelsiin... siltä pohjalta on vaikea saada mielikuvaa ihanasta piirakasta! :) Täältä ei oikeen kurpitsoita joka nurkilta edes saa niin ei oo tullu edes etsittyä. Syksyllä varmaan sit pitää torille ampaista ja testata tuokin herkku! Olikos sulla hyväksi havaittua ohjetta?

    VastaaPoista
  6. Nämä olleet mullakin kokeilulistalla...kiva että olet koklannut ja pääsee lukemaan kommentit :) Pitää ostaa sitten tuota oikeaa maapähkinävoita.

    Tämä on niiiiin ihana kirja :) Ja oikein herkullisen näköisiä!

    VastaaPoista