21. kesäkuuta 2010

Suklaapalaset

Sadepäivän piristykseksi ja muksujen leikkikavereiden iloksi tein aamulla tällaisia pikaisia pikkuleipiä. Maku oli melko perinteinen, pähkinät antoivat kivan lisäyksen. Koristeluun kävisi hyvin myös sokerikuorrute tai vaikkapa sulatettu valkosuklaa. Päältä rapeita ja sisältä pehmeitä herkkupaloja. Parhaimmillaan heti jäähtyneenä! Ohje Leivontaherkuista.



60 kpl

200 g voita
2,5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja (piti laittaa hieman enemmän)
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 kananmuna

voiteluun:
kananmuna

pinnalle:
raesokeria
pähkinärouhetta (käytin saksanpähkinää)

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseokseen. Lisää lopuksi muna. Sekoita tasaiseksi
2. Jaa taikina kuuteen osaan ja leivo jokaisesta n. 20 cm:n pituinen tanko. Aseta tangot leivinpaperin päälle uunipellille ja litistä niitä hieman. Voitele munalla
3. Rouhi pähkinät ja sekoita niiden joukkoon raesokeri. Ripottele seos taikinatankojen päälle
4. Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Leikkaa jokainen tanko lämpimänä vinoiksi paloiksi (10 palaa jokaisesta tangosta). Anna jäähtyä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti