10. toukokuuta 2011

Marengit

Muistan vieläkin kun lapsena maistoin marenkia! Ihanan rapasakan ilmava suupalanen ja luonnollisesti yltiömakea! Oikea sokeriunelma! Sen jälkeen olin kaupan hyllyillä kaihoten kauniita marenkeja ihastellut. Joskus vuosia ja vuosia sitten tajusin että marenkeihin ei kovinkaan kummoisia aineksia tarvita ja kokeilin tehdä niitä ihan itse. Lopputulos oli hyvinkin litteä (olettaisin että valkuaisvaahto ei ollutkaan tarpeeksi jämäkkää).

Pikkuhiljaa ajatus marengeista on taas nostanut päätään ja onnistuneen Brita-kokeilun jälkeen päätin osata tehdä marenkeja – tai no, ainakin uskaltaa kokeilla! Vatkasin valkuaiset ja sokerin huolella ja pursotin marengit pellille. Ja onnistuivathan ne tällä kertaa!



3 valkuaista
ripaus suolaa
1,5 dl sokeria

1. Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa vaahdoksi
2. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten kunnes seoksesta tulee paksua ja kiiltävää. Vatkainta nostellessa vaahtoon tulisi jäädä selkeitä huippuja!
3. Pursota seoksesta uunipellille kauniita palleroita.
4. Kuivata marenkeja 100-asteisessa uunissa 1-2 tuntia kunnes ne ovat läpikuivia. Parin tunnin jälkeen voit tarvittaessa jatkaa kuivattamista jälkilämmöllä uunin luukku raollaan.

2 kommenttia:

  1. Ihania ovat. Noita odotellessa pois uunista vaan menee törkeen kauan. Pitää alkaa hyvissä ajoin tekemään, kauan ennenkuin tekee mieli SYÖDÄ marenkia...
    sonja

    VastaaPoista
  2. Mie lisäsin Liimaitaisen Auran ohjeen mukaan hitusen etikkaa... nyt niitä sitten kuivattelen... pursotin ne ja miun pursotustaidoilla ihan ok näkösiä tuli...

    VastaaPoista