15. marraskuuta 2012

Kaurapancakes

Kun lapsi on kipeä ja itse semikipeä, alkaa koko porukka olla jo toisen päivän iltapuolella vailla hieman lohtua. Näiden kaurapannareiden ohje tuli vastaan kuin tilauksesta! Sairaspäivän iltana tehdään jotain näppärää ja helppoa, jonka voi valmistaa suunnilleen yhdellä kädellä. Vaikkapa siis aamiaispannareita!

Lämpimät, paksut ja pehmeät pannarit olisivat varmasti olleet parhaimmillaan vaikkapa smetanasipaisun tai tuorejuustonokareen kera, siivu graavilohta tai parmankinkkua olisi tehnyt näistä pannareista luksusherkun arki-iltaan. Nyt mentiin pikapikaa makean ja suolaisen liitolla ja pannarit saivat päälleen kotitekoista karviaishilloa.

Nämä pannukakut hellivät lähinnä hoitohenkilöstöä. Viimeinen pannullinen jäi vielä hieman alikypsäksi ja koostumus sisältä oli melko mössöinen – ihana! Lasten makuun nämä eivät kuitenkaan olleet: ”ällöttäviä liejutuksia” ja ”kaikkein ällöttävimipiä mitä on”. Lasten pannareissa täytyy selkeästi olla sokeria!

PS. Kuten Annakin postauksessaan jo tuumaili, niin kyllä vaan tuo cup-mittasarja on hyvä olla olemassa!12 kpl

0,5 cup (1,2 dl) vehnäjauhoja
0,5 cup (1,2 dl) kaurahiutaleita
1 rkl sokeria
1 tl levinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
0,75 cup (1,8 dl) piimää (laitoin turkkilaista jogurttia ja pienen tilkan maitoa)
2 rkl öljyä
1 kananmuna

Sekoita kuivat aineet korkeassa kannussa tai muussa astiassa. Lisää loput aineet ja surauttele sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota reilun vartin verran ja paista siitä pannukakkuja voissa pikkulettupannulla. Syö lämpöisinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti