10. marraskuuta 2012

Tomaattinen katkarapukastike

Pikainen pastasoosi katkarapujen ystäville. Itse en niin kauheasti kyseisistä herkuista välitä, mutta – ihme kyllä – molemmat pikkumiehet syövät katkarapuja mielellään. Siispä katkiksia kehiin – ainaki toisinaan. Äiti voi syödä sitten vaikka sieniä

PS: Yleisön pyynnöstä lisäsin tuonne tekstin loppuun nuo nappulat millä postauksen voi jakaa suoraan esim. facebookiin. Eli saa jakaa!



3-4 annosta

1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
loraus oliiviöljyä
1 prk tomaattimurskaa
1 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria
1 tl sokeria
basilikaa
180 g pakastekatkarapuja

1. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi paistokasarissa öljyssä
2. Kaada kasariin tomaattimurska ja kerma. Lisää myös mausteet ja keittele kymmenisen minuuttia
3. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna kiehuvaksi
4. Tarjoa pastan tai nuudeleiden kera

2 kommenttia:

  1. Itse teen lähes vastaavalla reseptillä, tosin valkosipulia laitan enemmän ja sokerin sekä basilikan jätän pois. Tilalle laitan todella reilusti mustapippuria ja purkillisen tonnikalaa, antaa mukavan säväyksen. Hieman chiliä joukkoon niin on aikuisempaan makuun erittäin hyvää! Toki ne katkaravut voi jättää pois ja korvata kokonaan tonnikalalla tähän reseptiin, on todella maittavaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitti vinkeistä!! Muksut tykkääki tonnikalasta, pitää kokeilla joku kerta. Pippuria ja chiliä ei tosin miun pojille... Mie teen tomaattista tonnikalakastiketta johon ei tuu kermaa, sekin on hyvää. Eli nämä kaksi ohjetta vaan yhteen! Maustamaton tuorejuustoki vois olla ihan kiva tuossa kerman tilalla.

    VastaaPoista