4. marraskuuta 2012

Paistetut omenat

Pojat tulivat kotiin syysloman vietosta tuomisinaan pussillinen mummolan omenoita. Toiveissa oli omenapiirakka – joka jäi siltä istumalta toteuttamatta – mutta muuta herkkua iltapalalle saatiin.

Löysin Kädenvääntöä-blogista omenaisen herkun ohjeen otsikolla Idiootin jälkiruoka. Melko kuvaavaa, sillä tämä on äärettömän simppeli juttu. Jota en itse ole tullut koskaan ajatelleeksi. Vaikka uuniomenat ovat herkkuani ja niiden tekeminen on olevinaan työlästä ja aikaa vievää.

Tässä ei kauaa nokka tuhissut. Kolmevee teki vaniljakastikkeen jauhepussista, minä kuorin omenat, kuusivee pilkkoi ja minä paistoin pannulla. Jo seuraavana iltana tehtiin toinen satsi!1 iso omena per syöjä
nokare voita
siirappia (vaahterasiirappi ois herkkua!)
(ruokokide)sokeria
kanelia
vaniljakastiketta, -jogurttia tai -jäätelöä

1. Kuori ja kuutioi omenat
2. Sulata voi pannulla. Laita omenat pannulle ja valuta päälle siirappia. Paista omenia miedolla lämmöllä kunnes ne alkavat pehmetä
3. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia ja sekoittele vielä huolella sekaisin
4. Nosta pannu pois levyltä ja jätä omenat jäähtymään hieman
5. Tarjoa jonkun vaniljaisen kera

3 kommenttia:

  1. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Hanki ihmeessä omenaleikkuri (googlaa kuvahaulla) niin johan käy homma sukkelasti.

    VastaaPoista
  2. Juu, eihän niitä tarviis, mutta kun on noita silkkisuisia lapsia, jotka kakistelee sit niitä kuoria. :D Omenaleikkuria oon jossain joskus hypistelly, mutta taisin jättää hyllyyn sillä perusteella että onhan noita kapistuksia jo joka paikka pullollaan. Hyvää pilkkomisharjoitusta tuli taas pojalle - mielellään on pikkukokit aina äidin apuna keittiötöissä! :)

    VastaaPoista
  3. Oi, mun pitää ostaa omenoita ihan sen takia, että pääsen taas paistamaan niitä. Ihan parasta arjen pikajälkkäriä! Eikä onneksi ees kauheen epäterveellistä.

    VastaaPoista