12. marraskuuta 2012

Merirosvolaivakakku

Pienemmän murusen 4-vuotissynttäreitä vietettiin pienimuotoisesti perheen kesken arkisena keskiviikkoiltana. Keskellä arkea kahvipöydän täytyi olla helppo ja nopeasti toteutettava ja luulenpa että tämä oli ensimmäinen kerta kun lapseni synttäreillä ei pöydässä ollut mitään itse tehtyä! Kummallista!

Suolaisena tarjottavana oli esikoisen pyynnöstä juustoja, keksejä ja patonkia, pienempi toivoi kärpäskeksejä – eli cookieseja (mielleyhtymä tulee Franklin-kirjasta, jossa Franklin söi kärpäskeksejä ja suklaa-cookiesit näyttävät kuulemma ihan samoilta).

Vaikka miten helpolla täytyy päästä, niin lapsen synttäreillä pitää tietenkin olla kakku. Pähkäilin kakkua paljon etukäteen. Isoa kakkua ei ainakaan tarvita kuuden ihmisen kahvipöytään ja pienikin täytekakku on aivan yhtä työläs tehdä. Kuin tilauksesta silmiini osui Kirsin keittiössä tämä jäätelöstä tehty merirosvolaivakakku ja sehän osuu pienelle Kapteeni Koukku –fanille kuin nyrkki silmään.

Ja olipahan helppo ja nopea toteuttaa! Runkona on siis ihan tavallista vaniljajäätelöä. Purjeet on tehty puisista varrastikuista, mustasta paperista ja pääkallon kuvasta. Tykit ovat geisha-nappeja, laivan kaide paloiteltua sukulakua, merenä on sinisävyisiä irtokarkkirinkuloita paloiteltuina ja meressä ui karkkihyllystä poimittuja kaloja, krokotiilejä ja meritähtiä. Kynttilät keulaan ja kakku on valmis!

Paljon onnea vielä äidin rakkaalle!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti