11. marraskuuta 2012

Sipatti eli vaalea kinkkukastike

Jaahas, tässäpä uusi tuttavuus sarjassa ”perinteisiä kotimaisia ruokalajeja”. Ohje sattui silmään Maku-lehden numerossa 4/2012 ja näin jälleen kerran mahdollisuuden laajentaa arkiruokalistamme nam-osastoa tai edes ihan-hyvää-osastoa. Ajattelin taas kerran että perunat uppoaa, kinkku uppoaa ja eihän tuo kastike ole maitoa kummoisempaa. Lopputulos ei kuitenkaan uponnut. Aikuisille maistui, lapsille ei. Eli todennäköisesti en tee toiste. *turhautunutta mutinaa*



4 annosta

1 sipuli
30 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
5-6 dl maitoa
350 g palvikinkkua
0,5 tl suolaa
0,25 tl valkopippuria
0,25 tl muskottipähkinää
1 tl persiljaa

1. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi pannulla ja kuullota sipuli pehmeäksi
2. Ripottele jauhot sipuleiden päälle ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito pienissä erissä samalla huolella hämmentäen. Keittele miedolla lämmöllä viitisen minuuttia välillä hämmentäen
3. Poista kinkusta nahka ja paloittele liha pieniksi kuutioiksi. Lisää kinkkukuutiot kastikkeen sekaan
4. Mausta kastike ja kuumenna kiehuvaksi
5. Tarjoa keitettyjen perunoiden kera

2 kommenttia:

  1. Muskottia en laita koskaan sipattiin, vaan muutoin meillä kyllä tehdään tätä ihan säännöllisen epäsäännöllisesti ja tykätään kaikki paljon. Pienen turauksen sinappia laitan joskus, vaan ei se oikeaan perinteiseen sipattiin kuulu. Te ette varmaan sitten tykkää valkoisesta nakki/makkarakastikkeestakaan?

    VastaaPoista
  2. Jaa, enpä oo vaaleeta nakkikastiketta tehnykkä - ei nuo tykkää tavallisesta ruskeestaka nakkikastikkeesta. (Miulla on kummalliset lapset!!!)

    Sinappi kuulostaa kyllä toimivalta! Söisköhän nuo vaaleenpunasta kastiketta, jos ketsupilla sävyttäis! :D

    VastaaPoista