Se yksi kuumeeton päivä ennen arjen alkamista on yleensä melkoisen pitkä. Pitäisi hieman vielä levätä, mutta kun ei oikeen enää oo kipeä. Silloin tietenkin leivotaan. Isompi meni itsekseen ulos eikä pienempi jaksanutkaan leipoa, mutta sujuuhan se minulta ihan itsekseenkin. Äitikin kaipaa jo hieman piristystä kolmantena kotipäivänä! Keksin tuoksu keittiöstä piristää toipilaan ja sen veljen mieltä. En ole aikaisemmin ajatellutkaan että raparperia voisi käyttää keksitaikinassa! Raparperin kirpeys sopi loistavasti makean kinuskiseen keksiin.
16 kpl
100 g voita
1 dl ruokokidesokeria
0,5 dl kinuskikastiketta
2 dl vehnäjauhoja
0,75 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
100 g raparperia (oiskohan ollu n. 1,5 dl valmiita pakastimesta kaiveltuja paloja)
0,5 rkl perunajauhoja
1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kinuskikastike
2. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja sekoita ne käsin voi-sokeri-kinuskiseokseen
3. Sekoita perunajauhot raparperipaloihin ja sekoita nekin käsin taikinaan
4. Leivo taikinasta pötky jauhotetulla pöydällä ja kääri se kelmuun. Nosta pötky jääkaappiin vähintään tunniksi
5. Leikkaa jäähtyneestä taikinapötkystä 16 palasta ja asettele ne uunipellille. Paina niitä haarukalla hieman litteämmiksi
6. Paista 200 asteessa 13-15 minuuttia. Jäähdytä ritilällä
Kuinka herkullisen kuuloinen yhdistelmä tuo raparperi ja kinuski, nam! :-)
VastaaPoistaKirpeä ja makea toimii aina!
VastaaPoista