Munakoisomieliteot eivät tunnun laantuvan. Onneksi tämän mieliteon täyttäminen on helppoa. Hiidenuhman keittiön ohjeen mukaiset munakoisotornit vastasivat hyvin tarpeeseen! Ihanan täyteläinen kasvisruoka johon paatunut lihasyöjäkään ei kaivannut lihaisaa lisuketta. Tomaattikastiketta jäi hieman ylimääräistä, sen voi syödä seuraavana päivänä pastan kaverina tai laittaa pakastimeen ja käyttää myöhemmin vaikkapa pizzan kastikkeena.
1 munakoiso
1,5 tl suolaa
2 pientä kananmunaa
1 dl korppujauhoja
2 dl parmesaaniraastetta
suolaa
mustapippuria
oreganoa
oliiviöljyä
1 pallo mozzarellaa
tomaattikastike:
1-2 valkosipulin kynttä
1 punasipuli
luraus oliiviöljyä
1 prk tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
basilikaa
hunajaa
1 rkl punaviinietikkaa
1. Viipaloi munakoiso tasapaksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leikkuulaudalle ja ripottele pinnalle suolaa. Anna itkettyä puolisen tuntia
2. Keitä sillä välin tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pienessä kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi miedolla lämmöllä. Lisää kattilaan tomaattimurska ja mausteet ja jätä kiehumaan miedolla lämmöllä. Sekoittele välillä
3. Riko kananmuna lautaselle ja riko niiden rakenne haarukalla kevyesti vispaten. Mittaa toiselle lautaselle korppujauho ja 1 dl parmesaaniraastetta. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla ja sekoita hyvin sekaisin
4. Kuivaa munakoisoviipaleet talouspaperilla. Laita uunipellille leivinpaperi ja lurauta siihen reilusti oliiviöljyä
5. Kasta munakoisoviipaleet ensin kananmunassa ja sitten korppujauhoseoksessa ja laita ne uunipellille. Paneroi munakoisoja uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Käännä viipaleet ja jatka kypsentämistä vielä toiset 15 minuuttia
6. Viipaloi mozzarella ohuiksi siivuiksi
7. Kokoa ruoka voideltuun vuokaan. Jaa munakoisoviipaleet pareiksi koon mukaan. Asettele vuokaan ensin munakoisoparien toinen viipale. Lusikoi jokaisen viipaleen päälle noin 1 rkl tomaattikastiketta ja viipale mozzarellaa. Aseta mozzarellan päälle toinen viipale munakoisoa, sitten tomaattikastiketta ja mozzarellaviipale. Ripottele päällimmäiseksi parmesaaniraastetta
8. Kypsennä vuokaa 15 minuuttia ja anna ruuan vetäytyä hetkinen ennen tarjoamista
Hyvä ja mielenkiintonen blogi sulla. Laitan blogiini linkin josta pääsee sun sivulle. Tuskin haittaa? :D
VastaaPoistaEi tietenkään haittaa! :) Kiitos kommentista, mukava saada palautetta! :)
VastaaPoista