16. marraskuuta 2012

Pekonilla päällystetty lihamureke

Voihan Sikke Sumari. Ei vaan pysty katsomaan telkkarista – kaikella kunnioituksella. On yksi asia tehdä hyvää ruokaa ja toinen asia olla telkkarissa. Huh.

Joka tapauksessa, kaivelin Siken arkistoista hieman juhlavamman lihamurekkeen ohjeen ja tein viikonloppuna. Oikein maukasta! Ja lapsetkin söivät!



800 g jauhelihaa
1,5 dl korppujauhoja
1,5 dl kermaa
1,5 dl lihalientä
1 iso sipuli
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

pinnalle:
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl dijonsinappia
5-7 siivua pekonia

1. Sekoita kulhossa korppujauho, kerma ja lihaliemi ja anna turvota vartin verran
2. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää kulhoon kananmunat, sipulisilppu sekä suola ja pippuri. Sekoita.
3. Sekoita jauheliha taikinapohjan joukkoon käsin vaivaten. Jätä taikina vetäytymään vielä vajaaksi puoleksi tunniksi
4. Muotoile taikinasta pötkyläinen mureke uunivuokaan
5. Sekoita pienessä kulhossa tomaattipyree ja sinappi ja sivele seos murekkeen pintaan. Asettele päälle pekonisiivuja niin että mureke peittyy kauttaaltaan
6. Kypsennä 200 asteessa 45 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti