5. maaliskuuta 2009

Vaalea sianlihakastike

Tässä peruskastikeohje. Kun ruskistat jauhoja pidempään, saat tummemman kastikkeen. Tämän voi tehdä melkeinpä mistä lihasta vaan, myös nakkikastikkeen teen tällä tavalla. Sit ei tietysti tarvii haudutella tuntitolkulla! Nakkikastikeversioon kannattaa laitta vaikka tomaattimurskaa puoli purkkia, tai tomaattipyreetä. Kuvassa lisukkeena peruna-porkkanamuusia.



600 g sianlihaa sukaleina
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
öljyä pannulle
50 g voita
5 rkl vehnäjauhoja
n. 6 dl kuumaa vettä
1 prk ruokakermaa
n. 1 rkl vasikkafondia
1 tl dijonsinappia
1 rkl tomaattipyreetä
3 laakerinlehteä
2 tl persiljaa
1 tl mustapippuria

1. Ruskista lihat nopeasti pannulla ja ota syrjään odottamaan
2. Hienonna sipulit ja kuullota pannulla, ota nekin syrjään
3. Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon jauhot. Ruskistele hetki
4. Lisää kuumaa vettä vähitellen huolellisesti sekoitellen. Lisää kerma välissä ja jatka sitten veden lisäämistä tarpeen mukaan
5. Kun kastike on tarpeeksi sakeaa lisää joukkoon fondi, sinappi, tomaattipyree ja mausteet
6. Lisää lihat, sekoita kunnolla ja lisää tarvittaessa nestettä. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä kunnes liha on kypsää ja mureaa, 30-60 minuuttia riippuen lihasta. Lisää tarvittaessa vettä
7. Tarkista kastikkeen maku ja lisää suolaa tai fondia tarvittaessa
8. Tarjoa esim. perunoiden kanssa

2 kommenttia:

  1. voisiko käyttää nakkikastikkeessa sitä tomaatti-vuohenjuustokermaaa ja korvata tomaattimurskan vaikka paseratulla tomaatilla?

    Nimimerkki. Peukalo keskellä kämmentä

    VastaaPoista
  2. Joo, kuulostais ihan hyvältä idealta! Ja muillaki makukermoillahan saa kans kivaa vaihtelua!

    VastaaPoista