20. marraskuuta 2010

Juhlavampi riistakäristys

Pääruokana arkisena juhlapäivänämme oli riistakäristystä. Ohjeessa olevan metsäsienisäilykkeen korvasin pakastimesta kaivetuilla herkkutateilla, jotka paistoin hienonsin pieneksi paistoin erikseen pannulla. Ohje on otettu Valion Kerma-lehden numerosta 4/10.



4 annosta

1 sipuli
2 rkl voita
500 g riistakäristystä
160 g sieniä (säilyke- tai muita)
3 dl vettä
suolaa ja valkopippuria
1 prk smetanaa
1 dl ruokakermaa
2 tl persiljaa

lisäksi:
2 dl karpaloita (tai puolukoita)
3 rkl sokeria

1. Hienonna sipuli ja ruskista se käristyslihan kanssa voissa pienissä erissä. Siirrä seos kattilaan
2. Mikäli käytät ei-säilöttyjä sieniä, hienonna ne ja paista voissa pannulla. Siirrä sienetkin kattilaan
3. Lisää vesi ja mausteet ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin tunnin verran
4. Valmista lisäke: sekoita sokeri ja marjat ja survo kevyesti. Osa marjoista saa jäädä kokonaiseksi
5. Lisää kypsän käristyksen sekaan smetana, kerma ja persilja. Sekoita ja anna kuumentua ja hautua hetkinen kannen alla.
6. Tarjoa esim. auragratinoidun pottuvoin kera

2 kommenttia:

  1. Onnea vielä vuosipäivänne johdosta! Upean illallisen ja juhlahetken oot loihtinut :) Nyt minuu kaivelee ihan hirveesti se kurpitsa, Anssikin puhui maanantaina kurpitsakeitostaan ja tää siun keitto. Miulla ei oo... :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tein just tuossa kurpitsarisottoa... ahhhh... Postailen kunhan kerkeen! :)

    VastaaPoista