Kuopus poti syysflunssaa räkäisenä, yskäisenä ja lievästi lämpöisenä. Vietimme kolme päivää neljän seinän sisällä ja noiden päivien aikana 75 asuinneliötämme tuntui kovinkin pieneltä. Onneksi leipominen taltuttaa meidän pikkuriiviöt tehokkaasti.
Päätin että tehdään muffinsseja - helppoa ja nopeaa - ja esikoinen halusi niihin rusinoita. Muffinssikirja esille ja sieltäpä ohjekin moisiin löytyi. Johan hiljeni pikkuväki kun saivat levitellä muffinssivuokia, mittailla ja sekoitella. Niin ja lopuksi toiselle nuolija nuoltavaksi ja toiselle kulho kaavittavaksi. Sokerin voimalla jaksaa taas…
150 g vehnäjauhoja
155 g täysjyvävehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl piparkakkumaustetta (laitoin kanelia)
115 g fariinisokeria
260 g rusinoita
2 munaa
1,75 dl maitoa (käytin kermaviiliä)
125 g voita sulatettuna
1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet kulhossa. Sekoita joukkoon sokeri ja rusinat. Tee seokseen kuoppa keskelle
2. Sekoita munat ja maito toisessa kulhossa ja kaada seos kuiva-ainekulhon kuoppaan. Lisää voisula. Sekoita ainekset sekaisin, sekoita mahdollisimman vähän, ei haittaa jos taikina jää kokkareiseksi
3. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti