24. marraskuuta 2010

Kurpitsa-vuohenjuustorisotto

Nyt on sitten koettu risottotaivas!! Aivan ihanan pehmeää kurpitsaista risottoa ja siinä säväyksenä suolaisen kirpeää vuohenjuustoa. Tämä on toistaiseksi paras kurpitsaruoka mitä olen tehnyt (lisää ideoita otetaan vastaan!) ja toistaiseksi viimeinen kurpitsaresepti ennen kuin pakastimen satoon käyn jossain vaiheessa käsiksi!



4 annosta

n. 400 g kurpitsaa + n. 4 dl vettä (tai 4 dl valmista kurpitsasosetta)
suolaa
mustapippuria
muskottipähkinää
1 rkl voita
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
3 dl risottoriisiä
n. 7 dl kanalientä
50 g voita
1 dl parmesaaniraastetta
mustapippuria
150 g pehmeää vuohenjuustoa

1. Kuori ja paloittele kurpitsa ja keitä kypsäksi (n. 20-30 min). Painele mössöksi perunasurvimella. Voit myös käyttä valmista kurpitsasosetta. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä. Ota syrjään odottamaan
2. Sulata voi kasarissa. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota niitä voissa. Lisää kasariin myös riisi ja kuullota vielä noin minuutin verran
3. Lisää lientä kauhallinen kerrallaan ja anna edellisen nesteen imeytyä riisiin kokonaan ennen uuden erän lisäämistä. Tarkkaile riisin kypsymistä maistamalla ja lisää lientä kunnes riisi on sopivan napakkaa
4. sekoita joukkoon kurpitsasose ja kuumenna
5. Nosta kasari levyltä. Sekoita risottoon voi, parmesaani ja mustapippuri. Sekoittele kunnes voi on sulanut. Lisää myös paloiteltu vuohenjuusto, sekoita ja jätä kannen alle hautumaan pariksi minuutiksi.

4 kommenttia:

  1. Vitsi kun uskaltaisi kokeilla sitä kurpitsaa... Nämä kaikki mitä olet tehnyt kuulostaa niin ihanalle, mutta mulla on niin kamalan vahvat antipatiat sitä kohtaan, että en vaan kykene, vaikka mieli tekisikin :/

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla vaan! Miullaki oli melko voimakkaat ennakko-odotukset kurpitsan mausta ja rakenteesta, mutta pieleen meni. Kurpitsa onki yllättävän lempeän makuinen kun odotukseni olivat bataattityylisen voimakkaita ja makeita. Ja laittaa ensin vähän vaan. Esim. tähän risottoon pistää vaikka puolet tuosta määrästä!

    Pumpkin pie pitää vielä jossain vaiheessa testata - se tuntuu kans hyvin käsittämättömältä että miten se voi muka olla hyvää. Yleensä amerikkalaiset on näissä leivonnaisasioissa oikeilla jäljillä! Luotetaan siihen! :)

    VastaaPoista
  3. Sain tädiltä ison kurpitsan ja olen nyt sitten ensimmäistä kertaa elämässäni opetellut tekemään kurpitsasta ruokaa. Toissapäivänä tehtiin kurpitsakeittoa ja tänään testattiin tämä risotto. Minulle ja miehelle maistui, mutta lapsilta jäi syömättä, vaikka yleensä ovat melkein kaikkiruokaisia. Kurpitsa ollut kyllä oikein kiva lisä arkiruokaan, varsinkin kun mies hoiti paloittelun. Koversi vielä oikein hienon halloweenkurpitsan, jota lasten kanssa ihailtiin :)

    -Anni-

    VastaaPoista
  4. Meillä ei pojat suostunu ees maistamaan! :) En tosin tainnu kauheesti patistellakka. Katoinki facebookista että teillä on ollu tosi hieno kurpitsälyhty! Sulla on kätevä mies! :)

    VastaaPoista