Pakasteparsakaali on melkoista kammotusta mutta tuoretta kotimaista syö ihan mielellään! Nauttikaamme siitä nyt kun sitä saa! Ohje on Yhteishyvän Ruokamaailma-lehdestä – hieman määriä muunnellen.
7 dl pennepastaa
300 g parsakaalia
0,5 palaa aurajuustoa
kastike:
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
25 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
2. Huuhtele parsakaali ja irrota siitä kukinnot (paloittele halutessasi myös varsi). Keitä suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Kaada vesi pois
3. Valmista kastike: hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi voissa pannulla. Ripottele päälle jauhot ja sekoita hyvin. Lisää maito vähitellen samalla hyvin sekoittaen. Anna kiehua hetkinen että kastike hieman sakenee
4. Voitele uunivuoka ja kaada puolet pastasta siihen. Levitä päälle parsakaalit ja murustele aurajuusto. Lisää loppu pasta päällimmäiseksi. Kaada lopuksi vuokaan kastike
5. Kypsennä 225 asteessa noin 15 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti