23. marraskuuta 2010

Spagettia ja kurpitsakastiketta

Kurpitsaa on nyt siis päästy maistelemaan muodossa ja toisessa. Suuresta pastakeittokirjasta löysin muutamia pastaohjeita joissa oli käytetty kurpitsaa. Valitsin yhden, hankin ainekset ja aloin kokkailla. Ruokaa tehdessäni minulle tuli tunne että olen tehnyt tätä aikaisemminkin ja tarkemmin katsottuna kastikkeessa oli miltei samat ainekset kuin kurpitsakeitossakin. Säväytin mietoa kastiketta hieman chipotle-kastikkeella ja lopputuloksena oli erittäin maukas pasta.



3 annosta

n. 500 g pala kurpitsaa
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
öljyä
3-4 dl vettä + kasvisfondia
1 dl kermaa
2 rkl pinjansiemeniä
suolaa
mustapippuria
muskottipähkinää
chilikastiketta

lisäksi:
spagettia

1. Kuori ja paloittele kurpitsa. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kasviksia hetki. Lisää vesi ja fondi ja anna kiehua kannen alla hiljakseen kunnes kurpitsa on kypsää ja pehmeää.
2. Soseuta kurpitsa (itse painelin vain perunansurvimella eli jätin karkeaksi). Lisää kerma, pinjansiemenet ja mausteet. Kuumenna ja sekoita valutetun pastan sekaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti